fbpx

Vlekken op de huid… door stikstof!

vlekken op de huid door stikstof

De kranten staan er vol mee en we horen het in het nieuws; volgens de overheid moet de uitstoot van stikstof verminderd worden om de gezondheid van de mens te garanderen. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar wat veel mensen zich niet realiseren, is dat stikstofdioxide, het gas dat auto’s en vrachtwagens uitstoten ook nog eens pigmentvlekken veroorzaakt. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken wijzen dit uit.

Stikstof op zich zelf is niet het probleem. De lucht die we inademen bestaat voor 78% uit stikstof. Het is de verbinding die stikstof maakt. De stikstofoxiden. Die oxiden komen in de lucht door de uitstoot van de industrie en door de uitlaatgassen van verkeer. Ook ammoniak in de lucht is schadelijk. Dit komt in de lucht door de mest van dieren.

In de huid en in de organen zitten receptoren. Doordat de dioxine de receptoren activeert kan dit leiden tot een vorming van meer vrije radicalen in de huid. Dit kan niet alleen resulteren in vlekken maar ook andere ontstekingsreacties op de huid kunnen hierdoor ontstaan.

Vlekken op de huid door stikstof

Duits onderzoek onder 400 vrouwen tussen de 70 en 80 jaar toonde aan dat vrouwen in het Ruhrgebied, die veel blootgesteld waren aan stikstofdioxide, 25% meer last hadden van pigmentvlekken dan de personen uit een landelijke omgeving. Deze verkleuringen waren vooral op de wangen zichtbaar. In navolging op de Duitsers deden ook de Chinese wetenschappers onderzoek naar de gevolgen op een Aziatische huid. De bindingen waren nagenoeg gelijk.

Wat kun je hier zelf tegen doen?

We zien dat steeds meer productontwikkelaars inspelen op deze bevindingen. Over de zin en onzin hiervan word nog kritisch gereageerd door artsen en dermatologen. Als schoonheidsspecialiste adviseer ik de huid zowel ‘s ochtends als ‘s avonds goed te reinigen met een product die de huid barrière in tact laat en bij voorkeur versterkt.
Dokter Murad lanceerde vorig jaar een reinigingsduo met pre-biotica (Prebiotic 3-in-1 MultiMist en Prebiotica 4-in-1 MultiCleanser). Daarnaast is het belangrijk om een huidverzorging te kiezen met veel antioxidanten zoals flavonoïden, en vitamine E. En komen er steeds meer tegen vervuiling  beschermende zonnefilters op de markt. Bekijk dit product ook op onze webshop!

Ontgiftende behandelingen voor de huid: 

  • Bindweefselmassage: een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de huidstofwisseling. De bindweefselmassage is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en om een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren en/of te verminderen. Lees hier meer.
  • Ruby Mate: De behandeling met de Ruby Mate  wordt uitgevoerd op een gereinigde en licht gepeelde huid en bestaat uit Miolifting met geluidsgolven voor gezicht, hals en neklijn. Miolifting veroorzaakt een natuurlijke lifting en versteviging  in de huid. Er kan gebruik gemaakt worden van geleidende rollers voor de grotere zones. De antennes trainen de kleine spiertjes. Lees hier meer.

Anti-vlekken behandeling en huidversterkende behandelingen:

  • Preventief: Murad Vitamine C Boost een behandeling van een uur die Murad-producten gebruikt, met een hoge concentratie vitamine C. Deze behandeling stimuleert de huidcellen om weer aan het werk te gaan en om vocht beter vast te houden. Deze behandeling is perfect bij chronische vervuiling, gebrek aan slaap of stress.
  • Probleemoplossend: Murad Retinol Peeling inclusief Radiofrequentie de meest intensieve peeling die wij bij Ambiance Beauty aanbieden om je huid een jeugdigere uitstraling te geven en lijntjes en rimpels zichtbaar te verminderen en de huidteint te egaliseren. In combinatie met de Radiofrequentie zorgen wij ervoor dat de peeling diep in de huid terecht komt en direct kan zorgen voor prachtige resultaten.

Maak online een afspraak voor een anti-vlekken of huidversterkende behandeling. Wil jij meer informatie over deze behandelingen, neem dan contact met ons op! Vind je het leuk om ons te volgen op social media? Volg ons dan op Instagram!