fbpx

MUST HAVE OKTOBER: van dof naar glowy

Nu er een einde lijkt te zijn gekomen aan de zomer, is het tijd om eens kritisch naar onze huid te kijken. Al dat buiten zijn is heerlijk, maar best belastend voor de huid. De meeste huiden die wij zien na de vakantieperiode zijn vochtarm, verstopt en verdikt. Hoe meer zon, hoe meer zichtbare droogte, gevoeligheid en rode adertjes. Door droogte en verdikking van de huid zijn de mee-eters lastig te verwijderen. Wil je weten hoe het met jou huid gesteld in na de zomer? Met onze nieuwe LIGHT SKIN huidcomputer brengen wij al deze huidcondities direct in beeld.

Wat kan je zelf doen?

Met behulp van een peeling verwijder je de dode huidcellen die zich op je gezicht hebben opgehoopt. Vanaf je dertigste levensjaar is het jaar rond belangrijk dat je dat laagje dode cellen regelmatig weghaalt, zelfs voor de gevoelige huid. Goede peeling producten maken je huid weer fris, egaal en stralend. Ze verbeteren de vochthuishouding en kunnen de huid weer steviger en fitter maken.

Met een goede peeling bedoel ik een product met zuren. Bekende zuren zijn de AHA’s en BHA’s. Glycolzuur is een AHA die  zeer geschikt is voor de droge en door de zon beschadigde huid. Het zorgt er onder andere voor dat een huid weer beter vocht kan vasthouden. Melkzuur is ook een bekende AHA. Dit ingrediënt is ideaal voor de gevoelige huid maar komt iets minder diep dan glycol. De bekendste BHA is salicylzuur. Ideaal om verstopte poriën schoon te krijgen. Wanneer je deze zuren in een veilige werkzame verhouding op de huid toepast, zijn de resultaten spectaculair.

Een nieuwe, uitvoerig door ons geteste, tweefasen-peeling is de REPLENISHING MULTI-ACID Peel  van Dokter Murad. 

Deze tweefasen-peeling voor dagelijks gebruik zorgt voor een celvernieuwing met 33% in slechts 7 dagen. De huid wordt verzacht, exfolieert mild terwijl het de huid voedt om zo een nieuwe huid te onthullen die weer glanst van vitaliteit. Deze formule combineert multi-level exfoliatie, een verjongende behandeling en intense voeding en brengt de huid van dof naar ‘glowy’ in slechts één stap.

Het product bestaat uit 2 FASEN maar hoef je maar 1 keer aan te brengen. Even schudden, watje tegen de opening houden en aanbrengen over het hele gezicht. Alleen in de avond, na het reinigen. Gebruik voor extra confort eventueel een nachtcreme.

  • Fase 1: bevat een mengsel van AHA / BHA / TXA-zuren (geweldig op pigment), dat de huid vernieuwt voor een gladdere, helderdere en jeugdiger ogende huid.
  • Fase 2: combineert heilige basilicum en omegarich-oliën om het huidoppervlak te beschermen en te versterken voor een gezondere en levendigere teint.

De Replenishing Multi-Acid Peel is krachtig genoeg om zichtbare resultaten te leveren, maar zacht genoeg om dagelijks te worden gebruikt. Zeer zuinig in gebruik. In te zetten als kuur of voor iedere nacht/om de nacht, naar behoefte.

Nu verkrijgbaar bij Ambiance Beauty voor € 81,-. Shop direct online.