Jacques Fath

Een reis voor de zintuigen

Jacques Fath, geboren in 1912 in Parijs, was een Franse modeontwerper die werd gezien als een van de meest cruciale invloeden op naoorlogse haute couture. Hij groeide op in een creatieve familie van mode illustratoren, schrijvers en landschapsschilders. Hij werkte met vele beroemde modellen en creëerde zeer succesvolle collecties en werd later een leraar van tal van jonge ontwerpers, zoals Hubert de Givenchy , Guy Laroche en Valentino Garavani. Fath stierf in 1953 en het merk bleef tot 1957 actief. Zijn weduwe leidde het huis in die tijd en had een succesvolle modecollectie gemaakt met hulp van medewerkers van haar man. De haute couture collecties werden stopgezet en het huis wendde zich tot de productie van parfums, handschoenen, kousen en andere accessoires.

Nadat het merk sinds 1957 vele overnames heeft doorgemaakt is de geurlijn sinds 2016 weer volop in ontwikkeling. Het resultaat: 8 nieuwe parfums die je meenemen op een reis voor de zintuigen naar dichtbegroeide bossen, groene Toscaanse heuvels, de natuur van Corcica en de warme geuren van de oceaan.

Fath’s Essentials; geuren door Cecile Zarokian  

De samenwerking tussen het merk  Jacques Fath en Cecile Zarokian  bestaat uit een collectie van vier gender free geuren (2016). Elk parfum onthult een ander universum en brengt u naar een zintuiglijke reis via verschillende wegen. Dit zijn de geuren van Jacques Fath: Vers le Sud, Bel Ambre, Green Water en Curaçao Bay.

  • Vers le Sud, is als een wandeling in de wilde natuur van Corsica of in de groene heuvels van Toscane, met een bries van vijgenbladeren, knisperend hout en een vleugje zeewind.
  • Bel Ambre, deze houtachtige geur heeft als hoofdakkoord amber en staat voor  mysterie en aantrekkingskracht. Zeldzaam zijn zij, die de vele facetten van deze geur kunnen weerstaan.
  • Green Water, heeft een tijdloze en elegante frisheid. Het hoofdakkoord neroli (olie van de bloesem van de sinaasappelboom) brengt veiligheid en warmte.
  • Curaçao Bay is als een reis naar de blauwe horizon. De amber en jodiumtonen geven het parfum een warme oceaanachtige cocktail van geuren.  Wind strijkt langs je gezicht, de geur van de zee hangt in de lucht en je ervaart het gevoel

Fath’s Essentials; geuren door Luca Maffei

Fath's Essentials, de collectie van Jacques Fath-parfums, blijft zich uitbreiden. De parfumeur Luca Maffei kiest in 2017 voor deze collectie het hoofdthema 'La Joie de Vivre', dat centraal stond in het leven van Jacques Fath en in zijn creaties.

4 nieuwe unieke geuren: 

  • Rosso Epicureo, de Italiaanse naam van deze geur is een hint naar de oorsprong van de parfumeur. Met zijn opvallende pruimkleur, viert Rosso Epicureo 'La joie de vivre', een manier van leven, een gemoedstoestand, een 'oude Griekse filosofie' die over wordt gebracht door deze levendige geur. Rosso Epicureo is helder, passievol en sensueel.
  • L’Orée du Bois, 'L'Orée du Bois' is een jurk die Jacques Fath ontwierp voor Rita Hayworth's bruiloft. L'Orée du Bois roept een vol gevoel op, dat je voelt als je het bos ingaat... Een rustige wandeling tussen de gouden stralen van de zon en verstoppertje spelen tussen de takken. Er kunnen echter verrassingen optreden: wie weet wat er in het bos schuilgaat?
  • Les Frivolités is vakkundig gedoseerd met bloemrijke en dierlijke noten. Een waterval van vreugdevolle en gastronomische impressies, gewikkeld in een zachte en sensuele suède blend.
  • Lilas Exquis is een verwijzing naar een van de favoriete kleuren en bloemen (paarse Magnolia) van de ontwerper, die hij vaak gebruikt heeft voor zijn creaties en accessoires.De tinten van deze complexe geur zijn veelvoudig. Het wekt de indruk van een delicate harmonie, maar de geur wordt steeds complexer. Als een engel die de duivel kan spelen, is deze geur onverwachts, speels en heel verrassend.

De geuren zijn in verschillende maten bij ons verkrijgbaar:

50ml

€ 95,00 /

100ml

€ 155,00 /

200ml

€ 190,00 /

Ben je geïnteresseerd?

Wij nemen een andere weg naar een mooie huid!