Rosacea

Rosacea is een chronische ontstekingsaandoening van de gezichtshuid die gepaard gaat met roodheid, couperose, puistjes en bultjes.

Rosacea

Rosacea is een chronische ontstekingsaandoening van de gezichtshuid die gepaard gaat met roodheid, couperose, puistjes en bultjes. Naast deze verschijnselen kunt u ook last hebben van een stekend en branderig gevoel in het gezicht en oogirritatie. Rosacea komt voornamelijk voor bij vrouwen tussen het 30ste en 50ste levensjaar met een licht huidtype. Er is sprake van een verhoogde doorbloeding in het gezicht, de haarvaten zijn vergroot en oppervlakkiger gelegen. In de meeste gevallen gaan dit gepaard met oogklachten.

Hoe ontstaat rosacea?

De exacte ontstaanswijze van rosacea is nog niet bekend. Wel tonen steeds meer onderzoeken een verband aan tussen rosacea en de aanwezigheid van de Demodex mijt. De Demodex Folliculorum is een mijt die in de talgklieren van het gezicht leeft. Zodra deze mijt komt te overlijden, laat deze afvalstoffen in de talgklier achter wat kan zorgen voor irritatie en ontstekingen. De Demodex mijt houdt van een vettige huid en warmte. Dit verklaart waarom rosacea in de zomer en bij een hogere vochtigheidsgraad verergerd. Er zijn verschillende uitlokkende factoren bekend. De meest voorkomende zijn: koude en wind, uv-straling, sporten, alcohol, warme dranken, pittig eten, stress, allergieën, parfum, roken en verkeerde huidverzorging.

Wat kan ik zelf doen bij rosacea?

Rosacea is een chronische aandoening en verdwijnt daarom nooit volledig. Tegenwoordig is de bekendheid rondom rosacea sterk verbeterd. Hierdoor kan rosacea in een vroegtijdig stadium worden gediagnosticeerd, waardoor de aandoening goed te stabiliseren is. De uitlokkende factoren dienen zoveel mogelijk te worden vermeden bij rosacea, waaronder UV-straling. Dagelijks dient de huid te worden beschermd met een zonnebrandmiddel met hoge beschermingsfactor. Bij ontstoken rosacea schrijft de huisarts in sommige gevallen een antibioticakuur voor.

Wij zien mooie resultaten bij rosacea door het huidverzorgingspatroon en voedingspatroon aan te passen en de huid te behandelen met kruidenpeelings. Onze cryotherapie heeft een positieve werking op de vaatwanden. Ook zuurstoftherapie werkt genezend en kalmerend.

Vanwege het chronische karakter adviseren wij bij dit huidprobleem op onderzoek uit te gaan wat het beste voor je werkt.

Heeft u last van rosacea?

Neem contact op om een afspraak te maken! Wij adviseren over de behandeling die het beste bij u past!

Maak een afspraakDe behandeling van rosacea

Tegenwoordig zijn er meerdere behandelmogelijkheden voor handen om de klachten van rosacea onder controle te krijgen. De behandeling van rosacea is gericht op het verdwijnen van de ontstekingsreactie, verwijderen van roodheid en couperose en op het verbeteren van de huidconditie. Tijdens het eerste consult zal samen met de huidspecialist worden gekeken naar de meest geschikte behandelmethode. 

Bekijk hier de behandelingen en prijzen van onze rosacea behandelingen!

Prijzen & behandelingen


Kennismakingsbehandeling

Intake
€ 0,00

Kennismakingsbehandeling
€ 125,- | 120 min.
De specialist in rosacea behandelingen

Al jarenlang is AMBIANCE BEAUTY & City Spa gespecialiseerd in de behandeling van verschillende huidproblemen, waaronder rosacea. Onze specialistes richten zich op zichtbaar resultaat zonder ingrijpende operaties. Dit doen wij op een veilige en bewezen manier met o.a. een rosacea behandeling. Onze specialistes zijn gediplomeerd en in bezit van verschillende specialisaties waardoor we de juiste veiligheid, deskundigheid en hygiëne kunnen garanderen. Indien u graag meer wil weten over een rosacea behandeling, neem contact met ons op. We vertellen u hier graag meer over tijdens een gratis huidanalyse consult.

Maak direct een afspraak of bel direct naar 015 2133133


Maak een afspraak