Pigment problemen

Pigment is ook wel een kleurstof die melanine wordt genoemd. Deze kleurstof geeft kleur aan uw haren, ogen en uw huid.

Pigment problemen

Pigment is ook wel een kleurstof die melanine wordt genoemd. Deze kleurstof geeft kleur aan uw haren, ogen en uw huid. Tijdens hyperpigmentatie ontstaat een vermeerdering van pigment in de huid. Deze toename kan worden veroorzaakt door een toename van pigmentcellen of een verhoogde productie van pigment. Deze vorm is al mogelijk sinds de geboorte, maar kan ook in een later stadium ontstaan. Pigment of hyperpigmentatie is een donkere, bruine verkleuring van de huid die veroorzaakt wordt door een verhoging van melanine in de huid. In de volksmond zijn deze vlekken en plekken beter bekend als sproeten, ouderdomsvlekken, levervlekken of zwangerschapsmasker (melasma). Ze zijn te zien op de opperhuid, in de lederhuid of beide.

Verschillende soorten pigmentvlekken

Er bestaan verschillende soorten pigmentvlekken die te behandelen zijn met een pigmentbehandeling. Hierbij kunt u denken aan pigment door overmatige blootstelling aan de zon, ofwel ouderdomsvlekken op latere leeftijd. Deze vlekken zijn het hele jaar door zichtbaar. Als tweede bestaat er ook zwangerschapspigment welke een zwangerschapsmasker of melasma wordt genoemd. Dit is een pigmentstoornis die diep in de huid zit en is vooral te zien bij vrouwen in het gezicht na een zwangerschap. Als derde bestaat er ook post-inflammatoire hyperpigmentatie welke ontstaat als gevolg van een een huidbeschadiging of huidontsteking. Als laatst hebben we ook sproeten wat een ophoping is van pigment in de onderste lagen van de opperhuid. Deze plekken zijn vaak te zien op plaatsen waar veel zonlicht komt, zoals het gezicht of de armen. Tevens is het mogelijk dat pigmentvlekken genetisch bepaald zijn of het gevolg zijn van littekenvorming.

Heeft u last van pigment problemen?

Neem contact op om een afspraak te maken! Wij adviseren over de behandeling die het beste bij u past!

Maak een afspraakPigmentbehandeling in onze salon

Voor de behandeling van pigment kunnen we afhankelijk van de persoonlijke wensen en het specifieke pigment probleem kiezen uit verschillende technieken en producten.

Met de T away kunnen we duidelijk omrande pigmentvlekken meestal  direct behandelen (in gemiddeld 1 tot 3 behandelingen), grotere en/of dieper gelegen vlekken behandelen we met peelings en eventueel microneedling.

Onze pigmentbehandeling met ASAP

Ambiance Beauty heeft een effectieve manier om pigmentvlekken te verminderen door ons Asap Peel programma en microneedling technieken. In de huid zitten cellen die melanocyten worden genoemd. Deze cellen produceren pigmenten. Als er te veel pigment in de huid wordt geproduceerd, is er een afzetting van melanine. Hierdoor krijgt de huid hyperpigmentatie en dus vlekken. De behandeling is gericht op het verminderen van deze pigmentvlekken. Tijdens het consult starten we met een grondige kosteloze huidanalyse. Aan de hand hiervan maken we een behandelplan, zodat het beste resultaat ontstaat. Onze huidtherapeuten geven u graag advies op maat.

Daarnaast is een hoogwaardige huidverzorging uitermate belangrijk voor optimaal en duurzaam  resultaat. Onze specialistes zullen een advies geven die het meest passend is voor uw persoonlijke situatie en wensen.

Bekijk hier de behandelingen en prijzen van onze pigment behandelingen!

Prijzen & behandelingen


Kennismakingsbehandeling

Intake
€ 0,00

Kennismakingsbehandeling
€ 125,- | 120 min.
De specialist in pigmentbehandelingen en pigmentvlekken

Al jarenlang is AMBIANCE BEAUTY & City Spa gespecialiseerd in de behandeling van verschillende huidproblemen, waaronder pigmentvlekken. Onze specialistes richten zich op zichtbaar resultaat zonder ingrijpende operaties. Dit doen wij op een veilige en bewezen manier met o.a. een pigmentbehandeling. Onze specialistes zijn gediplomeerd en in bezit van verschillende specialisaties waardoor we de juiste veiligheid, deskundigheid en hygiëne kunnen garanderen. Indien u graag meer wil weten over een pigmentbehandeling, neem contact met ons op. We vertellen u hier graag meer over tijdens een gratis huidanalyse consult.

Maak direct een afspraak of bel direct naar 015 2133133


Maak een afspraak