Huid-oneffenheden

Wanneer u last heeft van huidoneffenheden, kunnen deze gemakkelijk en veilig worden verwijderd door middel van elektrocoagulatie.

Huidoneffenheden

Wanneer u last heeft van huidoneffenheden, kunnen deze gemakkelijk en veilig worden verwijderd door middel van elektrocoagulatie. Bij elektrocoagulatie wordt gebruik gemaakt van een penvormig apparaat, met een dunne naald aan het uiteinde. De pen is gekoppeld aan een apparaat wat de naald van stoom voorziet. Wanneer de stroom door de naald gaat, ontstaat warmte.

Indicaties

  • Couperose
  • Teleangiëctastieën (verwijde vaatjes)
  • Spider naevus (vaatbultje waaruit kleine rode bloedvaatjes uitwaaieren als pootjes van een spin)
  • Bloedblaasjes
  • Fibromen (ouderdomswratje)
  • Xanthelasma

Vóór de behandeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan de behandeling 4 weken niet bloot te zijn gesteld aan de zon. Dat betekent geen zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Uiteraard mag u wel gewoon buiten lopen. Als de zon fel schijnt, is het belangrijk dat u zich insmeert met een goede zonbescherming.

De behandeling

De huidtherapeut maakt voorafgaand aan de behandeling voor-foto’s om het effect van de behandeling gemakkelijk in kaart te kunnen brengen. Vervolgens desinfecteert zij het te behandelen gebied. Het penvormige apparaat wordt voorzien van stroom en zodra de dunne naald de huid licht aanraakt, ontstaat er warmte en kan het (overtollige) weefsel worden verbrand.

Ná de behandeling

De behandelde plek vertoond na de behandeling wat roodheid. Deze roodheid trekt doorgaans na een aantal uur weg. Daarnaast kunnen korstjes ontstaan op de behandelde plek. Belangrijk is om hier niet aan te zitten omdat dit anders kan leiden tot pigmentvorming en/of littekenvorming. Tevens is het belangrijk dat de huid na de behandeling rust krijgt en zo min mogelijk geïrriteerd wordt. Vermijd hierom warmtebronnen, kruidig eten, alcohol, vaatverwijdende medicatie en alcohol.

Heeft u last van huidoneffenheden?

Neem contact op om een afspraak te maken! Wij adviseren over de behandeling die het beste bij u past!

Maak een afspraakBekijk hier de behandelingen en prijzen van onze huidoneffenheden behandelingen!

Prijzen & behandelingen


Kennismakingsbehandeling

Intake
€ 0,00

Kennismakingsbehandeling
€ 125,- | 120 min.
Meest gestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal van onze meest gestelde vragen en antwoorden hierop. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in en wij zullen uw vraag in behandeling nemen.

1Is de behandeling pijnlijk?
De behandeling wordt niet als erg pijnlijk ervaren. In de meeste gevallen wordt een lokale warmtesensatie waargenomen. Deze warmte neemt na verloop van tijd af. Ook kan de huid worden gekoeld.
2Hoeveel behandelingen heb je gemiddeld nodig?
Kleine huidaandoeningen blijven in de meeste gevallen na één behandeling weg. Bij een groot aantal oneffenheden kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Hier dient een interval van twee weken zodat de huid voldoende kan herstellen.
3Hoe weet ik of deze behandeling geschikt is voor mij?
Onze huidtherapeut heeft veel ervaring met elektrocoagulatie. Wilt u weten of deze behandeling bij u geschikt is, of wilt u meer informatie hierover? Plan dan een consult in met onze specialiste en bespreek uw vragen, wensen en verwachtingen. Na een zorgvuldige screening zal de huidtherapeut een afgestemd behandelplan voorstellen met de daarbij behorende prijsindicatie.


Maak een afspraak