Grove poriën

In de huid kan onderscheidt worden gemaakt tussen twee soorten poriën: olieporiën en zweetporiën. De olieporiën staan ook wel bekend als haarzakjes.

Grove poriën

In de huid kan onderscheidt worden gemaakt tussen twee soorten poriën: olie-poriën en zweetporiën. De olie-poriën staan ook wel bekend als haarzakjes. Elk haarzakje bevat een talgklier dat talg produceert. De functie van poriën is een veilige doorgang te bieden van de talg naar het huidoppervlak, met als doel de huid te beschermen.

Hoe ontstaan grove poriën?

Door verschillende factoren produceert ons lichaam soms te veel talg. Als huidcellen rondom deze talgklier blijven hangen, kan dit leiden tot een blokkade waardoor het talg zich blijft ophopen. Dit resulteert in een verstopte porie, oftewel, mee-eter. Wanneer een porie verstopt is, kan deze na enige tijd gaan rekken en groter worden. De porie is dan zichtbaar als een klein gaatje. Wanneer dit proces niet wordt tegengehouden, zullen meer poriën gaan oprekken. Hierdoor worden de poriën steeds meer zichtbaar en wordt de huid grover van structuur. Oorzaken die leiden tot grove poriën zijn een verhoogde talgproductie en verminderde elasticiteit rondom de porie door huidveroudering en uv-straling. Daarnaast kunnen hormonale veranderingen tijdens zwangerschappen of menopauze zorgen voor grovere poriën. Tot slot kunnen ook (overmatig) gebruik van cosmetica, vette crèmes en onzorgvuldig reinigen van de huid leiden tot een verstopte, en dus grovere porie.

Wat kan ik zelf doen bij grove poriën

Poriën bevatten géén spiertjes, waardoor zij zo gemakkelijk kunnen veranderen van grootte. Wél kunt u de poriën minder laten opvallen. Belangrijk hiervoor is het soepel houden van de huid én voorkomen dat de poriën verstopt raken. Wanneer de poriën verstopt zijn, kunt u een exfoliant met salicylzuur gebruiken om de talg in de porie op te laten lossen. Door het verwijderen van dode huidcellen en talg in de porie, zal deze ook minder opvallen.

Gebruik de thuisverzorging van Murad om de uitstraling van grove poriën te minimaliseren. 

Heeft u last van grove poriën?

Neem contact op om een afspraak te maken! Wij adviseren over de behandeling die het beste bij u past!

Maak een afspraakBehandelmethode:

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om de huidstructuur te verfijnen. Voor een optimaal resultaat adviseren wij de behandelingen in een kuurvorm te doen. Daarnaast is het belangrijk om de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken. Tijdens het consult met een van onze huidspecialisten worden de mogelijkheden besproken en een persoonlijk behandelplan opgesteld.

 • Microdermabrasie
 • Microneedling
 • Peelings


 • Bekijk hier de behandelingen en prijzen van onze acne behandelingen!

  Prijzen & behandelingen


  Kennismakingsbehandeling

  Intake
  € 0,00

  Kennismakingsbehandeling
  € 125,- | 120 min.
  De specialist in behandelingen tegen grove poriën

  Al jarenlang is AMBIANCE BEAUTY & City Spa gespecialiseerd in de behandeling van verschillende huidproblemen, waaronder grove poriën. Onze specialistes richten zich op zichtbaar resultaat zonder ingrijpende operaties. Dit doen wij op een veilige en bewezen manier met o.a. een behandeling tegen grove poriën. Onze specialistes zijn gediplomeerd en in bezit van verschillende specialisaties waardoor we de juiste veiligheid, deskundigheid en hygiëne kunnen garanderen. Indien u graag meer wil weten over een behandeling tegen grove poriën, neem contact met ons op. We vertellen u hier graag meer over tijdens een gratis huidanalyse consult.

  Maak direct een afspraak of bel direct naar 015 2133133


  Maak een afspraak