Gerstekorrels

Gerstekorrels, ook wel milia genoemd, zijn witgele ingekapselde tagbultjes gevuld met keratine. Deze bultjes liggen oppervlakkig, namelijk net onder de bovenste huidlaag.

Gerstekorrels

Gerstekorrels, ook wel milia genoemd, zijn witgele ingekapselde tagbultjes gevuld met keratine. Deze bultjes liggen oppervlakkig, namelijk net onder de bovenste huidlaag. Gerstekorrels kunnen zowel bij kinderen als volwassenen voorkomen. De voorkeurslocaties zijn rondom de ogen en op de wangen. Het aantal gerstekorrels is per persoon verschillend. Sommigen hebben te maken met slechts enkele gerstekorrels in tegenstelling tot anderen die er tientallen hebben.

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Gerstekorrels ontstaan vaker op een droge, niet goed gehydrateerde huid. Daarnaast kunnen gerstekorrels ontstaan na kleine huidbeschadigingen, zoals peelings of zonverbranding. Bij een dikkere, getinte of zonbeschadigde huid is de kans op het ontstaan van gerstekorrels groter. De bultjes ontstaan zodra een porie wordt geblokkeerd. Doordat het talg niet afgevoerd kan worden, ontstaat een propje en wordt de huid droger. Gerstekorrels kunnen spontaan ontstaan en verdwijnen. Toch verdwijnen gerstekorrels niet bij iedereen.

Wat kan ik zelf doen bij gerstekorrels?

Indien u last heeft van een gerstekorrel en deze weg wilt hebben, kunt u dit het beste door een professional laten doen. Zij zal met een steriel naaldje de korrel aanprikken om deze vervolgens voorzichtig eruit te wippen. Hoe langer een gerstekorrel op de huid zit, des te hardnekkiger deze zijn. Het is daarom belangrijk om niet te lang te wachten. Daarnaast kan het gebruik van een exfoliant met hierin salicylzuur of glycolzuur het ontstaan van een gerstekorrel voorkomen. Ook gaan producten met vitamine-A-zuur verstoppingen in de poriën tegen. Tot slot is het erg belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon, om zo beschadigingen te voorkomen.

Heeft u last van gerstekorrels?

Neem contact op om een afspraak te maken! Wij adviseren over de behandeling die het beste bij u past!

Maak een afspraakBehandelmethode:

De behandeling is gericht op het verwijderen de gerstekorrels. Met een speciaal steriel naaldje prikt de huidspecialist de gerstekorrels in. Daarna wordt de inhoud nauwkeurig verwijderd, zodat dat de huid niet beschadigd raakt.  

 

Bekijk hier de behandelingen en prijzen van een behandeling tegen gerstekorrels!

Prijzen & behandelingen


Kennismakingsbehandeling

Intake
€ 0,00

Kennismakingsbehandeling
€ 125,- | 120 min.
De specialist in behandelingen tegen gerstekorrels

Al jarenlang is AMBIANCE BEAUTY & City Spa gespecialiseerd in de behandeling van verschillende huidproblemen, waaronder gerstekorrels. Onze specialistes richten zich op zichtbaar resultaat zonder ingrijpende operaties. Dit doen wij op een veilige en bewezen manier met o.a. een behandeling tegen gerstekorrels. Onze specialistes zijn gediplomeerd en in bezit van verschillende specialisaties waardoor we de juiste veiligheid, deskundigheid en hygiëne kunnen garanderen. Indien u graag meer wil weten over een behandeling tegen gerstekorrels, neem contact met ons op. We vertellen u hier graag meer over tijdens een gratis huidanalyse consult.

Maak direct een afspraak of bel direct naar 015 2133133


Maak een afspraak