Fijne lijntjes en rimpels

Fijne lijntjes ontstaan vaak als eerste tekenen van huidveroudering rondom de ogen en mond, op de wangen en het voorhoofd.

Fijne lijntjes en rimpels

Fijne lijntjes ontstaan vaak als eerste tekenen van huidveroudering rondom de ogen en mond, op de wangen en het voorhoofd. Vaak ontstaan deze lijntjes door een tekort aan vocht in de huid doordat de huid bij het ouder worden haar elasticiteit verliest. De bovenste lagen van de huid zijn te vergelijken met een bakstenen muur. Hierbij zijn de huidcellen de bakstenen en de lipiden (huidvetten) vormen hierin het cement. Wanneer dit cement niet intact is, kunnen irriterende- en allergene stoffen in de huid binnen.

Een rimpel wordt omschreven als een permanente of tijdelijke vouw in het huidoppervlak. De gezichtshuid krijgt in de loop der jaren niet één maar meerdere rimpels. De eerste rimpels ontstaan meestal door mimiek in ons gezicht, door lachen, fronsen en met de ogen knijpen. Daarna worden ze geleidelijk dieper. De zon en roken speelt hierbij een belangrijke rol. Zowel mannen als vrouwen krijgen op den duur rimpels in het gezicht. Vrouwen storen zich over het algemeen vaker en eerder in hun leven aan rimpels dan mannen.

Hoe ontstaan fijne lijntjes en rimpels

Wanneer de huidbarrière verstoord is zoals bovengenoemd voorbeeld, kan het vocht gemakkelijker uit de huid ontsnappen. Daarnaast neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af naarmate we ouder worden. Hyaluronzuur komt van nature voor in het lichaam en heeft de eigenschap om 1000x het eigen volume aan vocht vast te houden. Wanneer dit dus vermindert, zal ook de hoeveelheid vocht dat in de huid vastgehouden kan worden verminderen. Andere boosdoeners zijn overmatige blootstelling aan UV-licht, roken, weinig slaap en veel stress. Dit kan namelijk de afbraak van genetische materialen in onze cellen versnellen, waardoor eerder huidveroudering op kan treden.

Rimpels ontstaan als een uiting van huidveroudering, waarbij zowel biologische inwendige factoren als uitwendige factoren een rol spelen. Het biologische proces van huidveroudering begint al rond het 25e levensjaar, dit houdt in dat het stofwisselingsproces in de huidcellen vertraagt. Hierdoor verloopt de aanmaak van huidcellen minder snel en wordt de huid dunner. Tevens vertraagt de productie van bindweefselcellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen en elastine die nodig zijn voor de stevigheid van de huid.

Wat kun je zelf doen tegen fijne lijntjes en rimpels?

Belangrijk is de barrièrelaag van de huid te verbeteren. Dit kunt u doen door producten met de juiste ingrediënten toe te voegen. Dit resulteert in een sterkere en weerbaardere huid tegen schadelijke stoffen van buitenaf en minder verlies van vocht in de huid. Ingrediënten die hierbij belangrijk zijn onder andere antioxidanten die de huid beschermen. Daarnaast is het raadzaam om de huid regelmatig te exfoliëren met glycolzuur, zodat de dode huidcellen worden verwijderd en de vochtbalans wordt verbeterd.

Rimpels veroorzaakt door uitwendige factoren kunt u zelf beperken. Belangrijk hierbij zijn de volgende regels: Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème. Circa 90% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon. Bescherm daarom de huid dagelijks met een minimale factor 30 en vermijd de zon op de heetste uren van de dag. Ga daarnaast niet onder de zonnebank, want de UV-A van de zonnebank zorgt nog sneller voor huidveroudering. Gebruik goede cosmeticaproducten. Kies voor milde producten, aangezien irriterende stoffen het verouderingsproces juist kunnen versnellen. Producten met ingrediënten als antioxidanten kunnen het ontstaan van de eerste huidverouderingsverschijnselen Daarnaast is van ingrediënten als niacinamide, glycolzuur, retinol en vitamine C bewezen dat het huid verbeterend werkt. Hanteer een gezond voedingspatroon. Slechte koolhydraten gaan verbindingen aan met stoffen in de huid die weer het collageen en elastine beschadigen. Daarnaast kan ook overmatige alcoholconsumptie en roken leiden tot versnelde huidveroudering. Ga relaxed door het leven. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat je huid door stress sneller kan verouderen. Chronische stress zorgt namelijk voor een versnelde afbraak van ons genetisch materiaal. Dit resulteert in dat de cel eerder stopt met delen, waardoor we sneller verouderen. Gezonde leefgewoonten zijn de basis voor het behouden van een mooie gezonde huid.

Maak een afspraak voor een fijne lijntjes en rimpels behandeling

Wilt u uw huidprobleem verbeteren?
Maak een afspraak of neem contact op!

Maak een afspraakBehandeling voor fijne lijntjes

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om fijne lijntjes aan te pakken. Tijdens het consult zal samen met de huidspecialist worden gekeken naar de meest geschikte behandelmethode.

Behandeling voor rimpels

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om rimpels aan te pakken. Tijdens het consult zal samen met de huidspecialist worden gekeken naar de meest geschikte behandelmethode.

Daarnaast adviseren we het gebruik van een hoogwaardig collageen supplement  om de aanmaak van collageen van binnenuit te stimuleren en ondersteunen. Gebruik de huidverzorgingsproducten van ASAP, La Colline en Murad voor thuis.

Bekijk hier de behandelingen en prijzen van onze fijne lijntjes en rimpels behandelingen!

Prijzen & behandelingen


Kennismakingsbehandeling

Intake
€ 0,00

Kennismakingsbehandeling
€ 125,- | 120 min.
De specialist in behandelingen voor fijne lijntjes en rimpels

Al jarenlang is AMBIANCE BEAUTY & City Spa gespecialiseerd in de behandeling van verschillende huidproblemen, waaronder fijne lijntjes en rimpels. Onze specialistes richten zich op zichtbaar resultaat zonder ingrijpende operaties. Dit doen wij op een veilige en bewezen manier met o.a. een anti-aging gezichtsbehandeling. Onze specialistes zijn gediplomeerd en in bezit van verschillende specialisaties waardoor we de juiste veiligheid, deskundigheid en hygiëne kunnen garanderen. Indien u graag meer wil weten over een anti-aging gezichtsbehandeling, neem contact met ons op. We vertellen u hier graag meer over tijdens een gratis huidanalyse consult.

Maak direct een afspraak of bel direct naar 015 2133133


Maak een afspraak