Droge huid

Veel mensen hebben last van een droge huid. Een droge huid kan voorkomen bij alle leeftijdscategorieën. Met name in de herfst en wintermaanden neemt de kans op een droge huid toe.

Droge huid

Veel mensen hebben last van een droge huid. Een droge huid kan voorkomen bij alle leeftijdscategorieën. Met name in de herfst en wintermaanden neemt de kans op een droge huid toe. De huid voelt ruw en trekkerig aan en kan gaan jeuken. Na verloop van tijd kan de huid zelfs gaan schilferen en rood kleuren. Een droge huid kan erg pijnlijk zijn. 

Hoe ontstaat een droge huid?

Onze bovenste huidlaag heeft een belangrijke barrièrefunctie. Het beschermt de huid tegen allerlei indringers van buitenaf, zoals bacteriën en andere micro-organismen. De huid produceert vanuit de onderliggende huidlagen een natuurlijke oliefilm. Hieruit wordt de huidflora gevormd met belangrijke huidbacteriën. Bij een droge huid is er sprake van vochtverlies in de huidlagen. De natuurlijke huidbarrière is aangetast door een tekort aan huidvetten.

Wat kan ik zelf doen bij een droge huid?

Gebruik verzachtende en beschermende producten voor de beste behandeling van een droge huid. Hierdoor wordt de huid soepeler en minder gevoelig. Daarnaast is het belangrijk om de volgende adviezen betreft de dagelijkse huidverzorging in acht te nemen:

  • Voorkom het wash out effect. Probeer de huid zo min mogelijk met uitdrogende zeep te wassen. Zeep haalt het beschermende vetlaagje van de huid waardoor de huid juist flink uitdroogt.
  • Minder vaak douchen. Naast zeep doet ook water de huid flink uitdrogen. Probeer daarom minder vaak of minder lang te douchen. Gebruik hierbij altijd lauw water.
  • Smeren, smeren, smeren. De beste behandeling bij een droge huid is insmeren. Dagelijks een crème met UV-bescherming helpt tegen klimaatschommelingen.
  • Gezond voedingspatroon. Wees matig met suikers en snelle koolhydraten. Krijgt u voldoende eiwitten en essentiële vetten binnen? Vooral omega-3, vitamine E en een collageen supplement zorgen voor een meer stevige huid met sterke celwanden, zodat het water in de cellen blijft. Eet voldoende noten, vis en avocado. Dit zijn belangrijke cosmetische ingrediënten voor een gezonde huid.
  • Goed leefklimaat. Maak de kamertemperatuur binnen niet te hoog. Door vochtverdampers te plaatsen in uw huis of een bakje met water aan de centrale verwarming te hangen, zorgt u dat de lucht binnenshuis niet te droog wordt.
  • Exfoliëren. Een doffe, droge of ruwe huid kan ook veroorzaakt worden door een ophoping van dode huidcellen. Producten op basis van natuurlijke zuren, zoals glycolzuur, melkzuur of salicylzuur helpen het natuurlijke afschilferingsproces weer in balans te brengen.
  • Gebruik de juiste verzorging voor thuis. Bestel onze producten gemakkelijk online. 

Heeft u last van droge huid?

Neem contact op om een afspraak te maken! Wij adviseren over de behandeling die het beste bij u past!

Maak een afspraakBehandelmethode:

De behandeling is gericht op het verbeteren van de hydratatie in de huid, verschillende peelings en een goed huidverzorgingsadvies kunnen hieraan bijdragen. Tijdens het eerste consult zal samen met de huidspecialist worden gekeken naar de meest geschikte behandelmethode. 

 

Bekijk hier de behandelingen en prijzen van onze behandelingen voor een droge huid!

Prijzen & behandelingen


Kennismakingsbehandeling

Intake
€ 0,00

Kennismakingsbehandeling
€ 125,- | 120 min.
De specialist in behandelingen voor een droge huid

Al jarenlang is AMBIANCE BEAUTY & City Spa gespecialiseerd in de behandeling van verschillende huidproblemen, waaronder een droge huid. Onze specialistes richten zich op zichtbaar resultaat zonder ingrijpende operaties. Dit doen wij op een veilige en bewezen manier met o.a. een behandeling voor een droge huid. Onze specialistes zijn gediplomeerd en in bezit van verschillende specialisaties waardoor we de juiste veiligheid, deskundigheid en hygiëne kunnen garanderen. Indien u graag meer wil weten over een behandeling voor een droge huid, neem contact met ons op. We vertellen u hier graag meer over tijdens een gratis huidanalyse consult.

Maak direct een afspraak of bel direct naar 015 2133133


Maak een afspraak