Acne

Acne is een veelvoorkomend, vervelend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen acne.

Acne

Veel jongeren tussen hun 14de en 17de levensjaar krijgen te maken met puistjes. Hiervan krijgt 15-20% te maken met een ernstige vorm van acné. Acné kan veroorzaakt worden door verschillende genetische- en hormonale factoren, omgevingsfactoren, stress en verkeerd cosmeticagebruik. Alle vormen van acné kunnen aanleiding geven tot littekens. Hoe langer de acné bestaat en niet of onvoldoende behandeld wordt, des te groter de kans op blijvende huidschade. Vroegtijdige behandeling is daarom noodzakelijk om littekens te voorkomen en/of te verminderen. Verschillende behandelingen zijn mogelijk om de acné en acnélitteken aan te pakken.

Vóór de behandeling

Het is mogelijk dat de huid voorafgaand aan de behandeling voorbehandeld dient te worden. De huidspecialist zal hier tijdens het consult persoonlijk advies over geven.

De behandeling

Om acné zo goed mogelijk te kunnen behandelen, zal eerst een vrijblijvend consult met de specialist plaats vinden. Tijdens dit gesprek zal worden gekeken van welke type acne sprake is. Aan de hand hiervan zal zij een persoonlijk behandelplan opstellen en bespreekt zij de mogelijkheden met u. Zowel de acne als acnelittekens kunnen worden behandeld. Hieronder vindt u een kort overzicht van de verschillende behandelingen bij Ambiance Beauty & City Spa.

  1. Dieptereiniging
    Allereerst zullen vóór foto’s worden gemaakt om het resultaat van de behandelingen gemakkelijk in kaart te brengen. Daarna wordt de huid gereinigd met als doel het vuil en de dode huidcellen te verwijderen. Vervolgens vindt een dieptereiniging plaats waarbij mee-eters en ontstekingen zullen worden behandeld. De behandeling zal worden afgesloten met verzorgende producten afgestemd op uw huid.
  2. Kruiden Peeling/ Medium Peeling
    Een peeling heeft als doel het versnellen van het afschilferingsproces van de huid. Hierdoor kan het ontstaan van nieuwe verstoppingen worden voorkomen. Onderscheid kan gemaakt worden tussen een medium peeling of een kruidenpeeling. De soort Acne en de ernst bepaalt de keuze voor een peeling.
  3. Littekentherapie
    De specialistes bij Ambiance Beauty & City Spa hebben veel ervaring op het gebied van littekentherapie. Wilt u hier meer informatie over? Ook deze vragen worden beantwoord tijdens de intake.

Ná de behandeling

Afhankelijk van het type behandeling en de intensiteit is de huid vaak rood en kan warm aanvoelen. Dit is heel normaal en trekt na een aantal uur tot 24 uur weer weg.

Daarnaast is een op het probleem afgestemde huidverzorging uitermate belangrijk voor optimaal en duurzaam  resultaat. Onze specialistes zullen een advies geven die het meest passend is voor uw persoonlijke situatie en wensen. Bestel hier de thuisverzorgingsproducten online.

Heeft u last van acne?

Neem contact op om een afspraak te maken! Wij adviseren over de behandeling die het beste bij u past!

Maak een afspraakBekijk hier de behandelingen en prijzen van onze acne behandelingen!

Prijzen & behandelingen
Fix

1 behandeling
€ 85,- | 75 min.

6 behandelingen
€ 475,- | 75 min.Meest gestelde vragen

Hieronder vindt u een aantal van onze meest gestelde vragen en antwoorden hierop. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in en wij zullen uw vraag in behandeling nemen.

1 Hoe ontstaat acné?
Acné ontstaat door meerdere factoren. De talgklieren hebben een verhoogde talgproductie door bijvoorbeeld androgene hormonen in de puberteit. Hierdoor raken de poriën verstopt. Daarnaast is vaak sprake van een abnormale verhoorning van de bovenste huidlagen doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Het gevolg is dat het talg zich blijft ophopen in een verstopte porie. Hierdoor knapt de porie van binnen kapot en kunnen er bacteriën bijkomen. Dit lijdt tot een (pijnlijke) ontsteking.
2Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Bij ernstige vormen van acne adviseren wij elke 1-2 weken een behandeling te ondergaan. Zodra de huid rustiger is, kan de behandelfrequentie geleidelijk worden afgebouwd. Het behaalde resultaat kunt u onderhouden met de geadviseerde thuisproducten en door met enige regelmaat een onderhoudsbehandeling te ondergaan.
3Wat is het resultaat dat ik kan verwachten?
U zult merken dat uw huid geleidelijk rustiger, egaler en gladder wordt. Het aantal mee-eters en puistjes zullen afnemen en ook acne-uitbraken zullen minder vaak voorkomen. Naast het feit dat behandelingen een positief effect op de huid hebben, zullen ze ook een positief effect hebben op uw kwaliteit van leven en zelfvertrouwen. Het gewenste resultaat zult u sneller gebruiken door consequent gebruik van de geadviseerde producten.
4Wat zijn de kosten van een behandeling?
In veel gevallen wordt de acnebehandeling op het gelaat gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit de zorgverzekering. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar en vraag naar de polisvoorwaarden. Indien u de behandeling niet vergoed krijgt, kunt u hier onze tarieven bekijken.
5Hoe weet ik of deze behandeling geschikt is voor mij?
Onze huidspecialisten hebben veel ervaring met acnebehandelingen. Wilt u weten of deze behandeling voor u geschikt is, of wilt u meer informatie hierover? Plan dan een consult in met een van onze huidspecialisten en bespreek uw vragen, wensen en verwachtingen. Na een zorgvuldige screening zal de huidspecialist een afgestemd behandelplan voorstellen met de daarbij behorende prijsindicatie.

De specialist in acnebehandelingen

Al jarenlang is AMBIANCE BEAUTY & City Spa gespecialiseerd in de behandeling van verschillende huidproblemen, waaronder acne. Onze specialistes richten zich op zichtbaar resultaat zonder ingrijpende operaties. Dit doen wij op een veilige en bewezen manier met o.a. een acne behandeling. Onze specialistes zijn gediplomeerd en in bezit van verschillende specialisaties waardoor we de juiste veiligheid, deskundigheid en hygiëne kunnen garanderen. Indien u graag meer wil weten over een acne behandeling, neem contact met ons op. We vertellen u hier graag meer over tijdens een gratis huidanalyse consult.

Maak direct een afspraak of bel direct naar 015 2133133Maak een afspraak