fbpx

Acne

Wat is het en hoe kom ik er van af?

Acne is een veelvoorkomend, vervelend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen acne. Je kunt er last van hebben op het gezicht, rug en decolleté (vulgaris). Maar ook elders op het lichaam of in de lichaamsplooien (ectopica/ Hidradenitis suppurativa). Acne komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit maar er bestaan ook vormen die ontstaan op latere leeftijd. Een hele heftige vorm van acne (conglobata) kan zorgen voor diepe littekens. Bijna iedereen heeft wel eens een lichte vorm van acne gehad en kan zich goed voorstellen hoe cosmetisch storend het is.

Oorzaken acne

Acne kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid. Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van acne. De talgklieren maken meer talg aan dan normaal waardoor de huid vet aanvoelt en de poriën verstopt raken. De huid is daarnaast vaak verdikt doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilferen. Als een porie verstopt raakt maar er wordt wel steeds nieuw talg geproduceerd, dan knapt de porie van binnen stuk en kunnen er bacteriën bij komen. Dit leidt tot een rode, pijnlijke ontsteking.

Acnelittekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar met name na het doormaken van een ernstige vorm (conglobata). Typerende acnelittekens zijn diepe putjes, die vooral in het gezicht als cosmetisch storend worden ervaren. Littekens verdwijnen nooit helemaal uit zichzelf.

Acne behandeling

Om de acnehuid zo goed mogelijk te behandelen, vindt er eerst een vrijblijvend intakegesprek plaatst waarbij de huidspecialist bekijkt van welk type acne er sprake is. Meestal zijn er een aantal gezamenlijke factoren verantwoordelijk voor een tijdelijke uitbraak. Denk aan hormonale disbalans, voeding, onjuist cosmeticagebruik en stress. Zij stelt een persoonlijk behandelplan op en bespreekt met je welke behandeling het meest geschikt is. De acne behandelingen van Ambiance Beauty zijn gericht op de hoofdoorzaken van acne:  de disbalans in je huid herstellen en verstoppingen verwijderen. Een ander vervelend probleem zijn de littekens. Deze kunnen aangepakt worden met een speciale peeling behandeling. Hieronder vindt je een kort overzicht van de verschillende behandelingen bij Ambiance beauty:

  • Acnebehandeling: de huidspecialist van Ambiance Beauty reinigt de huid met speciaal op het huidprobleem afgestemde producten. Ze bereid de huid voor op het uitreinigen en verwijdert de onzuiverheden. Daarna herstelt de specialiste de eventuele roodheden en verwijde, nu lege poriën, met een masker en lichttherapie.  Er worden adviezen gegeven om de huid zo goed mogelijk te verzorgen en indien nodig krijg je een aangepast voedingsadvies mee naar huis.
  • Low level peeling Onze nieuwste generatie peelings belasten de huid minimaal, maar geven in korte tijd veel resultaat. Ze zorgen niet alleen voor een diepe reiniging van de poriën, ook versnellen ze het regeneratieproces van de huid, verbeteren de immuniteit en de algehele huidgezondheid van de huid. Lees hier meer over onze peelings.
  • Microdermabrasie, microneedling en gecombineerde peelings: Acnelittekens, rode vlekjes en donkere plekken die zijn ontstaan na acne kunnen aangepakt worden met verschillende technieken. Afhankelijk van jou huid kiezen we de beste behandeling. Lees hier meer over microdermabrasie. Lees hier meer over microneedling.

Acne

€ 85,00 /

Peelings

vanaf € 99,00 /

Vergoeding zorgverzekeraar

Laat ons de check doen bij uw zorgverzekeraar! Wist u dat zorgverzekeraars een groot aantal van onze behandelingen tot wel 100% vergoedt?

Wanneer u last heeft van acné bestaat de kans dat uw zorgverzekeraar uw behandeling (deels) vergoedt. Dit verschilt per verzekeraar en per polis. Vul dit formulier in en wij zoeken voor u uit of dit voor u vergoed wordt!

Ben je geïnteresseerd?

Wij nemen een andere weg naar een mooie huid!
Comments are closed.