fbpx

Geavanceerde zonbescherming voor de huid!

Het nieuwste voor onder de zon!

Zonne-energie bereikt onze planeet in de vorm van verschillende types elektromagnetische golven die een positief en negatief effect kunnen hebben op het lichaam. Sommigen zijn onzichtbaar, waardoor we niet beseffen dat er een gevaar is bij blootstelling. Daar waar we ons voorheen moesten wapenen tegen UV-A  en UV-B stralen, zien we steeds meer nieuwe termen voorbij komen. De nieuwste producten beschermen tegen  Hev, IR, anti-pollutie bevatten DNA beschermende complexen. We hebben zelfs een factor 130 voor mensen met hardnekkige pigmentproblemen. Zin of onzin? Deze maand zal ik meer vertellen over de nieuwste beschermende producten.

Het zonnespectrum beïnvloedt de huid dus op verschillende niveaus.

Het verschil tussen UV-A en UV-B straling heb ik al eerder uitgelegd. Bij UV-A staat de A voor aging. UV-A beschadigd het DNA van de huid en versnelt het verouderingsproces. Van UV-A krijg je rimpels. Ook verhogen UV-A stralen het risico op huidkanker en allergieën. De B in UV-B staat voor burning. UV-B stralen dringen door tot in de opperhuid en veroorzaken huidverdikking en melanine aanmaak. Door teveel  UV-B straling kun je verbranden.

HEV, het zichtbare licht, veroorzaakt pigmentvorming en oxidatie. En IR (het infra rode spectrum), de straling waarvan je de warmte waarneemt veroorzaakt oxidatie in de huid.

De verschillende stralingen en verontreiniging in de lucht veroorzaken micro-ontstekingen. Dit is de bron van pigmentstoringen, onregelmatige pigmentatie, zonneallergie en verminderde weerstand. Speciale complexen met antioxidanten (biologische filters) beschermen tegen de verontreiniging in de lucht en versterken de natuurlijke verdediging.

Door chronische belasting van  UV-a en infrarood beschadigt ons DNA. Een combinatie van verschillende filters en antioxidanten vormen een schild tegen deze straling en versterken de eigen verdediging.

Verschillende filters

Fysieke filters (minerale deeltjes) worden gebruikt om de zonnestralen te reflecteren. Chemische filters absorberen de stralingen en maken deze ongevaarlijk voor de huid. Biologische filters bestaan uit antioxidanten. Ze blokkeren de radicalen die vrij komen door de stralingen en versterken de huid in zijn natuurlijke bescherming.

Sepai City Shield

De City Shield SPF 50 is een nieuw en zeer betaalbaar product om de huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Sepai combineert diverse zonnefilters met de kracht van biotechnologische groene ingrediënten met maar 1 missie, de huid beschermen op 4 vlakken:

  1. Direct effect: anti- roodheid. Beschermt de huid tegen UVB straling. Het verbetert de natuurlijke beschermingscapaciteiten tegen de zon.
  2. MID-termijn effect: Antioxidant en anti-aging kracht: Beschermt tegen de zon gerelateerde huidveroudering die vaak leid tot rimpels, pigmentvlekken.
  3. Lange termijn effect: DNA bescherming en herstel: de belangrijkste bescherming tegen wat er gebeurt op extracellulair en intracellulaire levels. (oxidatieve stress, ontstekingsreacties, mitochondriale schade, vergiftiging van de cel). Alle veroorzaakt door UVA, infrarood en andere lichtstralingen.
  4. Chronisch effect: Ontstekingsremmer. De verschillende stralingen en verontreiniging in de lucht veroorzaken micro-ontstekingen. Dit is de bron van pigmentstoringen, onregelmatige pigmentatie, zonneallergie en verminderde weerstand. Kortom; een product die iedereen die zijn of haar huid zo lang mogelijk mooi wil houden in haar bezit zou moeten hebben. De verkoopadviesprijs is zeer vriendelijk en bedraagt slechts € 45,-.

De Sun Protection Factor (SPF) van het product geeft aan in welke mate je beschermd bent tegen de zon. Hoe lang je zonder bescherming in de zon kunt verschilt per huidtype en per persoon. Door een hoge zonnebescherming te gebruiken kan je huid de zon langer verdragen totdat deze zal verbranden en beschadigen.  Dat betekent overigens nog steeds dat je regelmatig moet bijsmeren en op het heetst van de dag de zon moet vermijden. Het zijn hulpmiddelen. Dit is ook een van de redenen waarom artsen waarschuwen voor hoge bescherming.Een absolute block bestaat niet.

Productontwikkelaars komen met bredere en hoger beschermende producten. Wij als huidspecialisten kunnen dit alleen maar toejuichen. Veel van onze klanten genieten van het buiten zijn met het mooie weer. Ook de stedelijke omgeving waarin we leven, de vervuiling en de stress die het met zich meebrengt is een uitdaging voor de huid. Deze geavanceerde  hulpmiddelen zijn mooi meegenomen om de schade te beperken.

Mesoprotech

Het Mesoprotech complex  is een nieuwe beschermende technologie tegen zonneschade. De combinatie aan verschillende filters beschermt de huid niet alleen tegen UV-A en B , maar ook tegen oxidatie en de schade veroorzaakt door IR en HEV.

6  producten onderscheiden zich doordat er verschillende texturen zijn ontwikkeld voor de verschillende huidtypes en huidproblemen. Een vette huid wil ook hoog kunnen beschermen, maar mag niet volledig verstopt raken.

De unieke combinatie van fysieke en chemische en biologische filters in Melan 130+ pigment control maken het mogelijk een aangetoonde een UVB 131en 67 UVA te bereiken in hun product ter voorkoming van pigmentschade.

*Wil je een zonneadvies op maat? Kom gerust bij ons langs en vraag om advies.

Producten bestellen

, , ,