Microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische peeling die dode huidcellen verwijdert en de structuur van de huid verbetert.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische peeling die dode huidcellen verwijdert en de structuur van de huid verbetert.

Microdermabrasie betekent letterlijk ‘huid (derma) afslijpen (brasie) op microniveau’. En dat is precies wat de behandeling inhoudt. Tijdens de behandeling blaast het apparaat onder hoge druk kleine kristallen op de huid. Hierdoor ‘schuren’ de kristallen als het ware de laag met dode huidcellen weg. Hierdoor komt de huidlaag hieronder aan de oppervlakte te liggen.

Microdermabrasie verbetert de huid

Een gezonde en jonge huid vernieuwt zich iedere 30 dagen. Dit is een natuurlijke peeling van de huid. Ouderdom, bepaalde huidaandoeningen en slechte eetgewoontes verstoren dit natuurlijke proces. De huid vernieuwt zich dan minder snel en dode huidcellen hopen zich op. Hierdoor kan de huid er futloos en dof uitzien. Een microdermabrasie behandeling verwijdert de bovenste huidlaag en verbetert de huidstructuur.

 

Welke huidproblemen pakt microdermabrasie aan?

Microdermabrasie is niet voor ieder huidtype geschikt. Bij bepaalde huidproblemen mag u deze behandeling niet zomaar ondergaan. Tijdens een eerste afspraak bekijken de specialistes of de behandeling geschikt is voor uw huid.

Microdermabrasie is uitermate geschikt voor het aanpakken van huidproblemen en -aandoeningen als:

  • Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken
  • Futloze huid
  • Verstopte poriën
  • Verslapte huid
  • Ondiepe rimpels en fijne lijntjes in de huid
  • Acne littekens
  • Rokershuid
  • Milia (gerstekorrels)
  • Vette huid en acne
  • Huidbeschadigingen door de zon

Maak een afspraak voor een microdermabrasie behandeling

Heeft u interesse in de gezichtsbehandelingen van Microdermabrasie?
Maak een afspraak of neem contact op!

Maak een afspraakBekijk hier de prijzen van onze Microdermabrasie behandelingen en maak direct een afspraak!

Prijzen & behandelingen


Fix

1 behandeling (incl. reiniging micro masker)
€ 90,- | 75 min.


Mix

1 behandeling (incl. peeling)
vanaf € 150,- | 105 min.Hoe verloopt een microdermabrasie behandeling?

Tijdens de behandeling beweegt onze schoonheidsspecialist de kop van het apparaat in gelijkmatige banen over uw huid. Het kopstuk van het apparaat zuigt uw huid vacuüm en blaast gelijktijdig zeer fijne kristallen op de huid. Dit geeft een licht schurend effect en zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd. Het zuigend effect van het apparaat zorgt daarnaast voor betere doorbloeding van de huid. Bovendien stimuleert het de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Nadat alle kristallen van de huid zijn verwijderd zal onze specialiste de huid herstellen met een op de huid afgestemde nabehandeling.

 

Hoeveel microdermabrasie behandelingen  heb ik nodig? 

Het aantal behandelingen die nodig zijn voor een optimaal resultaat verschilt per persoon. Leeftijd en de huidconditie spelen een belangrijke rol. Naarmate we ouder worden, verloopt de celdeling trager. Hierdoor zijn er vaak meer behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Eventuele huidaandoeningen zijn bepalend voor de intensiteit waarmee de behandeling wordt uitgevoerd. Tijdens een eerste afspraak analyseren we uw huid en stellen wij een persoonlijk behandelplan voor u samen.

 

Na de microdermabrasie behandeling

Na de behandeling kan uw huid er ietwat rood uitzien of trekkerig aanvoelen. Dit is volkomen normaal en trekt binnen enkele uren tot dagen weg. Wij raden u aan om in de dagen na de behandeling direct zonlicht te vermijden. Om de huid extra goed tegen de zon te beschermen, adviseren wij om een zonnebrandcrème met hoge factor aan te brengen. Enkele dagen na de behandeling kunnen er plaatselijk schilfers ontstaan. Dit hoort bij het huidvernieuwingsproces. Probeer de huid met rust te laten en er niet aan te zitten. De huid herstelt zich vanzelf.

 

Resultaat

Tijdens de behandeling zijn dode huidcellen verwijderd en is de doorbloeding van huidcellen gestimuleerd. Hierdoor ziet de huid er na de eerste behandeling al frisser, gezonder en egaler uit. Voor het meest optimale resultaat adviseren wij een aantal behandelingen te ondergaan. Oppervlakkig gelegen littekens zullen minder zichtbaar worden, rimpels en lijntjes vervagen en poriën worden kleiner.


Maak een afspraak