Bindweefselmassage

Cosmetische manuele bindweefselmassage is een pittige en zeker niet altijd pijnloze massagebehandeling. Toch is dit één van de populairste behandelingen.

Bindweefselmassage

Cosmetische manuele bindweefselmassage is een pittige en zeker niet altijd pijnloze massagebehandeling. Toch is dit één van de populairste behandelingen. Wat is het nut van bindweefselmassage?

Bindweefsel kunt u vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Ook hebben de cellen in het bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings- en afvalstoffen.

Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er als het ware uit. De huid wordt slapper en dat heeft tot gevolg: rimpels!

De behandeling

Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de huidstofwisseling. De bindweefselmassage is uitermate geschikt om littekenweefsel los te maken en om een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren en/of te verminderen.

Door de stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen sterk gestimuleerd. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de Bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Door deze aanpak krijgt u een gezondere en stevigere huid met een gezonde kleur.

 

Met deze massage worden o.a. de volgende effecten bereikt:

  • Verbetering van de huidconditie;
  • Stimulering van de huiddoorbloeding;
  • Reductie van stress door het opheffen van onderhuidse verklevingen;
  • Opnameverbetering van werkstoffen;
  • Bevordering van de celdeling;
  • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel;
  • Verbetering van de huidstructuur en huidteint;
  • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van uw doelstelling,  huidconditie en de behandelindicatie wordt de behandelfrequentie vastgesteld. Meestal zijn zes tot twaalf behandelingen nodig. De bindweefselmassage geeft in kuur vorm het beste effect. Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Benieuwd hoeveel behandelingen u nodig heeft? Vraag advies aan onze huidspecialistes.

Maak een afspraak voor een bindweefselmassage

Heeft u interesse in de bindweefselmassage behandeling.
Maak een afspraak of neem contact op!

Maak een afspraakBekijk hier de prijzen van onze bindweefselmassage behandelingen en maak direct een afspraak!

Prijzen & behandelingen
Boost

1 behandeling
€ 55,- | 45 min.

6 behandelingen (incl. Beauty Angel)
€ 330,- | 45 min.

12 behandelingen (incl. Beauty Angel)
€ 550,- | 45 min.Kuren

Een kuur bestaat uit 1 x per week bindweefselmassage gedurende drie weken, met daarna een rustpauze van drie weken (de massage werkt in deze drie weken nog door). Hierna weer drie weken, 1 x per week behandelen. Indien nodig kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar twaalf behandelingen. Een fantastische combinatie is deze massage af te sluiten met een sessie onder onze Beauty Angel. Hierdoor krijgt de huid energie uit licht voor het herstel, de afvoer van afvalstoffen en het licht geeft een extra verjongende boost. Bij aanschaf van meerdere behandelingen (6/12) kunt u gratis de combinatie maken met onze Beautyangel.

Om het effect te onderhouden wordt aanbevolen om vervolgens 1 x per 6 weken terug te komen of door tijdens de regelmatige gezichtsbehandeling de klassieke massage te vervangen door de bindweefselmassage.


Maak een afspraak