fbpx

De meest definitieve manier van ontharen!

ontharen

Onze huidspecialistes krijgen veel vragen over welke methode van laserontharing de beste en meest effectieve is. Doordat patiënten vaak gaan zoeken op internet worden ze overspoeld met mogelijkheden. Wij vertellen graag meer over onze werkwijze van het laseren van ongewenste haargroei.

Waarom kiezen voor laserontharing?

Laserontharing is een veilige en effectieve manier om van uw overbeharing af te komen. Door veelvuldig epileren, scheren of harsen kunnen er op de lange duur irritaties en ontstekingen van de huid ontstaan. Laserontharing is een behoorlijke investering, maar op de lange termijn levert het je meer op. Denk eens aan het telkens aanschaffen van epilatie-, scheer- en harsmaterialen.

Ambiance Beauty maakt al meer dan 10 jaar gebruik van de Diode Lightsheer ontharingslaser of de Mydon 1064 laser voor donkere huidtypen. Het kenmerk van deze lasertypes is dat de laser inwerkt op het pigment in de haarfollikel. Door de warmte die ontstaat, wordt de haarfollikel verwijderd waardoor er geen nieuwe haar meer terug kan groeien. Omdat de laser selectief te werk gaat wordt het omliggende weefsel niet beschadigd.

Verschil tussen IPL/lichtflitstherapie en laserontharing

Op internet kunt u overspoeld worden door advertenties van schoonheidssalons die u zeer goedkope en pijnloze laser ontharing beloven. Jammer genoeg is dit niet altijd zo mooi als het lijkt. Een paar belangrijke factoren spelen hierbij een rol:

  1. De laserapparatuur is van slechte kwaliteit;
  2. De personen zijn niet opgeleid of gekwalificeerd om de laserbehandelingen uit te voeren (geen huidtherapeuten);
  3. De IPL- of lichtflitsmethode is niet effectief voor laserontharing.

Kwalitatief hoogstaande laserapparatuur

Een goede laser kost nou eenmaal een hoop geld. De huidtherapeuten die bij Ambiance Beauty behandelen, laseren alleen met kwalitatief hoogstaande laserapparatuur die tevens medisch gekeurd zijn. Door de samenwerking van deze huidtherapeuten met 12 ziekenhuizen is het van belang dat deze lasers voldoen aan de medische eisen van een ziekenhuis. Zij werken bij Ambiance Beauty met laserapparatuur van leveranciers Laservision en Dalton Medical.

Betrouwbare en gekwalificeerde huidtherapeuten

Wij hebben maandelijks een vaste HBO-opgeleide, BIG- en KP geregistreerde huidtherapeut van Medi Skincare binnen ons team. Dat betekent dat zij opgeleid en gekwalificeerd zijn opgeleid om diverse huidaandoeningen met laser te behandelen. DE huidtherapeut kijkt tijdens het gratis intakegesprek naar de persoonlijke wensen van de patiënt en hoe onze laserbehandelingen hier het beste op aansluiten. Wij vinden het belangrijk dat er helder gecommuniceerd wordt over het gewenste resultaat en creëren een realistisch beeld met betrekking tot de verwachtingen van de patiënt.

Waarom werkt IPL minder goed?

Bij IPL- of te wel Intense Pulse Light systeem wordt er gebruik gemaakt van een breed spectrum licht. Diffuus verspreid licht (IPL) is ten opzichte van laserlicht veel minder gericht.  In vergelijking met IPL maakt laserlicht gebruik van gebundeld licht wat selectief gericht is op het doel in de huid waar deze laser voor geschikt is. Dit hangt af van de golflengte of te wel de diepte in de huidlagen welk doel de laser wilt bereiken.

Bij laserontharing wordt het laserlicht selectief gericht op het pigment van de haarwortel. Daarom is laseren alleen geschikt voor gepigmenteerde, donkere haren. Via de donker gekleurde haren wordt het laserlicht opgenomen richting de haarzakjes en geeft daar een hoeveelheid warmte, hitte af. Doordat het laserlicht de energie, warmte op één specifieke plaats afgeeft beschadigt het haarzakje zodanig dat deze beschadigd en vernietigd wordt. Na circa 2 à 3 weken na de behandeling vallen de kapot gelaserde haarzakjes uit. Per behandeling kan je een duidelijk verschil ervaren in afname van de donkere haren.

Kort samengevat

Kort samengevat geeft een IPL zo weinig selectief warmte gericht op de haren, waardoor er onvoldoende bereik is bij de haarwortels. Dit betekend dat de haarzakjes niet volledig vernietigd worden en er veel behandelingen nodig zijn om iets van resultaat te bereiken. Denk aan zeker meer dan 20 behandelingen voor een lichte reductie en/of vertraging van haargroei.

Daarnaast wordt er tegenwoordig ook veel gesproken over de Soprano ICE laser en de ELOS IPL/Radiofrequentie. Hieronder willen wij als huidtherapeuten van Medi skin care kort samen vatten waarom nog steeds de Diode laser het snelste en meest effectief is voor donkere haren.

Soprano ICE laser maakt gebruik van een “in motion” techniek. Hierdoor wordt er meerdere malen over de huid bewogen, zodat de huid en de haren langzaam worden opgewarmd. Door deze bewegende techniek wordt de temperatuur in het haarzakje geleidelijk opgevoerd in bewegingen totdat deze hoog genoeg is om de haarzakjes te beschadigen. Doordat deze laser gebruik maakt van een bewegende techniek en een erg lage energie, wordt dit als “pijnloos laserontharing” omschreven.

Wat is dan het nadeel van deze laser?

Het nadeel van deze laser zit al in het feit dat er een lage energie wordt gegeven bewegend over een bepaald gebied, hierdoor wordt niet elke haarzakje selectief gelaserd en zodanig beschadigd. Uit ervaring zijn er daarom ook veel meer behandelingen nodig in vergelijking met de Diode lasers en wordt er vaak gezien dat wanneer er gestopt wordt met laseren de haren weer terug keren door de te lage energie.

Om beide lasers aan te bieden geef je de patiënt een breder aanbod om te kiezen tussen een Diode laser welke effectief en sneller werkt of een pijnloze en minder effectieve laser. Wij gaan voor effectiviteit en blijven daarom overtuigd dat u met de diode laser een mooi snel en efficiënt resultaat zult bereiken.

Elos ontharen

Elos ontharen is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een IPL en Radiofrequentie. Hierbij wordt gesuggereerd dat er ook blonde, grijze en oranje haren behandeld kunnen worden. Alleen moet hier een langdurige reek van behandelingen voor gegeven worden, ervaringen van weinig tot geen resultaat op den duur. Terugkomend op het feit dat laserlicht een geleiding nodig heeft via een gepigmenteerde haar om de haarfollikel te kunnen bereiken en te vernietigen, zijn wij niet overtuig dat dit kan werken. Voor dikke lichte blonde, grijze, oranje haren kom je toch uit op de elektrische epilatie methode.

Bestaat pijnloze laserontharing?

Ja, de Soprano ICE laser. Maar denk eens goed na waarom deze pijnloos kan zijn, dit heeft te maken met de lage energie die gegeven wordt, zoals hierboven genoemd minder effectief. Daarom zijn er mogelijkheden om de effectieve Diode laser aangenamer te maken. Denk aan een koelsysteem, het aanbrengen van extra gel of koelingsspray of een verdovende lidocaïne crème. Zelfs zonder een koeling of verdovende crème ervaren patiënten het als gevoelig, maar goed te doen. Op het moment zelf wordt het als niet prettig ervaren, maar zodra de laserbehandeling voorbij is, zijn de pijnprikkels ook weg.

Uiteraard is het ook persoonlijk hoe pijngevoelig u bent. Warmte, roodheid, carbonisatie (zwarte puntjes) en perifolliculair oedeem (tijdelijk vocht naast de haarzakjes) worden als huidreactie ervaren. Dit is een kortdurige huidreactie en gaat snel weg door een koelpack of verkoelende gel te gebruiken als nazorg.

Reclame waarin gezegd wordt dat laserontharen pijnloos is, is dus wel mogelijk maar aanzienlijk veel minder efficiënt.

Afspraak maken

Wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op of plan een gratis intake.

, , , ,