Cryotherapie

Afslanken op de zones waar dat rolletje ook na diëten maar niet verdwijnt, terwijl u ontspannen ligt met een relaxed muziekje op de achtergrond. Te mooi om waar te zijn of toch niet?

Cryotherapie

Afslanken op de zones waar dat rolletje ook na diëten, maar niet verdwijnt, terwijl u ontspannen ligt met een relaxed muziekje op de achtergrond. Te mooi om waar te zijn of toch niet?

Wat is cryotherapie?

Cryotherapie is een woord wat uit het Grieks komt. Het bestaat uit twee samengetrokken woorden namelijk; « krùos », wat koude betekent en van de « therapeia », wat kuur betekent. Cryotherapie is een therapie wat werkt met kou en dan met name een koude (thermische) schok die dat dan voortbrengt. Door deze koude schok wordt een vasoconstrictie en een stimulering van de thermische receptoren op gang gebracht.

Wanneer we ver teruggaan in de geschiedenis zien we dat de mens altijd al kennis heeft gehad over koude technieken en wat deze koude technieken met uw lichaam therapeutisch kunnen doen. Wat vroeger al bekend was in het oude Egypte of in het oude Griekenland heeft tot op de dag van vandaag nog steeds effect. Met cryotherapie kunnen behandelingen worden uitgevoerd in zogenaamde cryotherapie kamers of cabines maar kunnen ook plaatselijk zoals met onze Cryo21.

Hoe werkt cryo-therapie?

Onze cryo-therapie biedt alle voordelen van de ijskou zonder de nadelen. De Cryo 21 kan koude produceren met behulp van een thermo-elektrische kop. Deze kou komt tot 1 cm diepte in de huid. De thermo elektrische kop fungeert als ijsblokje en wordt vooraf ingesteld tussen de -8 en -10 graden celcius. Doordat de huid een thermische schok ervaart, zonder enig risico op schade, kristalliseert het vet in de behandelde zone en verlaat het lichaam. Dat natuurlijke proces maakt het celomhulsel kapot: het barst geleidelijk en zal uiteindelijk breken. Zonder die bescherming sterft de kern. Het vet dat gevangen zat, ontsnapt en wordt geleidelijk langs natuurlijke weg geëlimineerd. De lipiden worden afgevoerd via de lever en het lymfestelsel.

De door de cryo toegebrachte kou stimuleert ook de spieren, draineert en zet de fibroblasten weer aan het werk. Omdat het lichaam zich instinctief gaat terug verwarmen zorgt cryotherapie voor een verbetering van de bloedcirculatie. Dit verbeterd het algehele huidbeeld. Putjes verdwijnen en de huid ondergaat een verstrakking. Ernstig verslapte accordeon-armen zien er bijvoorbeeld na 1 sessie al veel strakker uit. Voor het afslankende resultaat mag de klant eens per 2 weken een sessie ondergaan. Hoe kleiner de zone, hoe indrukwekkender het resultaat. Voor cellulite adviseren we 1 tot 2 behandelingen per week.

 

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling; die ongeveer 30 minuten in beslag neemt, wordt ervaren als zeer ontspannend en is volledig pijnloos. Er is geen sprake van herstel tijd.

Welke resultaten kunt u verwachten?

Direct na de behandeling is een afname van het plaatselijke vet meetbaar. De resultaten verschillen van 1 tot 4 cm en nemen nog toe gedurende de daarop volgende weken. Het lichaam wordt bij elke sessie verder geboetseerd; wat het meeste stoort, wordt weggewerkt. Aangezien de vetcellen worden vernietigd kunt u het resultaat als definitief beschouwen. Net als na een liposuctie, maar zonder de pijn en de blauwe plekken van een chirurgische ingreep. Als de cliënt niet in gewicht bijkomt zijn de resultaten blijvend.

Welke zones zijn goed te behandelen met de cryo?

  • cellulitus;
  • het zwembandje dat boven de broek uitpuilt;
  • love handles;
  • onderkin;
  • rijbroek;
  • een bolstaand buikje.

Maak een afspraak voor een Cryotherapie behandeling

Heeft u interesse in de cryotherapie behandeling?
Maak een afspraak of neem contact op!

Maak een afspraakBekijk hier de prijzen van onze Cryotherapie behandeling en maak direct een afspraak!

Prijzen & behandelingen


Behandeling

Kennismakingsbehandeling
€ 85,- | 60 min.

1 behandeling
€ 100,- | 60 min.
Wilt u weten wat cryo therapie voor u kan betekenen?

Een proef behandeling geeft u direct inzicht in hoe uw lichaam op de behandeling reageert. Aan de hand van deze eerste behandeling kunnen wij een goede inschatting maken over het aantal benodigde behandelingen. Belangrijk om te weten is dat u alleen optimaal resultaat kunt bereiken als u volledig gezond bent. Voorafgaand aan de behandeling nemen wij de contra-indicaties met u door.

Contra-indicaties kunnen zijn: zwangerschap, protheses, transplantatie, hartproblemen, osteoporose, diabetes, zware ziekten, flebitis, schildklier en nierproblemen. Ook kunnen sommige medicatie zoals antidepressiva de resultaten bemoeilijken.

Kou en licht: de ideale combinatie

Rood licht verhoogt de productie van collageen, herstelt de cel functie, voorziet in energie voor cel vernieuwing en zorgt voor voeding en transport op cellulair niveau. Door onze lichttherapie van de Beautyangel te combineren verhogen we de thermische shock in de cel. Het voordeel: u verliest meer centimeters en de huid verjongt.

Uw Cryo-kuur word een nog groter succes met ons detoxprogramma: een algehele boost voor uw gezondheid. Dit zou in totaal € 129,00 zijn!

Ook te behandelen met Cryo

  • Couperose;
  • De huid rondom de ogen: tegen vetwallen, vochtwallen en fijne lijntjes;
  • Lip volume en de lijntjes op de bovenlip (plooirokje);
  • Verminderde haargroei op de hoofdhuid;

Maak een afspraak