fbpx

11-daags body & mind reset programma!

body & mind reset programma

Door wat we eten ‘leren’ we ons lichaam wat voor stoffen het moet verbranden. Voor veel mensen is suiker, vooral via koolhydraten, de grootste bron van energie geworden en daarmee verbrand je geen vet. Je kunt je lichaam ‘leren’ om weer vet te gaan verbranden en zo blijvend een slank (en gezonder) lichaam te krijgen of behouden.

Waarom een detox? 

Net zo goed als je mentaal een vakantie nodig hebt om weg te zijn van je dagelijkse werk heeft je lichaam een vakantie nodig. Een traditionele wijze is vasten. Door het vasten komen er gifstoffen vrij in het lichaam. Echter bij een langdurige slechte levensstijl is het gehalte aan gifstoffen zo hoog dat het ontgiftigingssysteem het niet aan kan. Mensen ervaren dan extreme hoofdpijn en vermoeidheid.

Wij introduceren vanaf 1 april onze 7 daagse detox kuur. Dit is een gifstoffen vrij dieet met genoeg voedzame voedingsmiddelen die helpen het lichaam te ontgiften.
Door het eten van een goede gebalanceerde voeding, het vermijden van giftige stoffen in voeding en het gebruiken van een optimaal supplementen programma, voorkom je overbelasting van de lever. En ervaar je vooral de voordelen:

 • slapen als een baby
 • een boost aan energie
 • een stralende fitte huid
 • een mentale opsteker
 • prikkeling van de vetverbranding
 • afname van aanverwante klachten

Huid, nieren, lever

Door de nieren worden zowel de bloedsamenstelling als bloedvolume bepaald. Het verwijderen van afvalstoffen uit het bloed heet uitscheiding. De nieren hebben daarbij de belangrijkste taak, maar ook de longen, lever en zweetklieren hebben een uitscheidende functie. De nieren hebben vooral invloed op de concentratie vocht en mineralen in het bloed. Wanneer er te veel zouten in het bloed zitten spreken we van een hoge bloeddruk en door te weinig vocht  dikt het bloed  in. Gezonde nieren zijn o.a. nodig voor de verwerking van vitamine D en deze om te zetten in een werkzame vorm en D bevordert de opname van calcium in de botten.Wat kunnen kenmerken van een slechte nierfunctie zijn? bloedarmoede, bleke huid, droge en schilferige huid, jeuk. Vasthouden van vocht of juist uitdroging , vatbaar voor infecties, impotentie, menstruatie stoornissen, aantasting van zenuwen, misselijkheid, braken, slechte adem, acne, wallen en kringen rondom de ogen.

Onze lever staat onder een enorme druk. Hier spelen zich ongeveer 600 verschillende processen af. Daarnaast maakt de lever giftige stoffen, als medicijnen en alcohol onschadelijk en speelt de lever een belangrijke rol in de energiehuishouding.
Problemen zoals allergieen, ontstekingen, stofwisselingsproblemen, eczeem, astma, chronische vermoeidheid, hormoon disbalans, artritis, reuma enz. kunnen samenhangen met een slechte leverfunctie.Het goede nieuws: een lever kan herstellen naar een optimale functie.

Wanneer de nieren en de lever het veel te druk hebben komt het vuil letterlijk je porieen uit. Dus ook een huid heeft enorme baat bij een detox. Er is een relatie met bepaalde vormen van acne en ook wallen en kringen rondom de ogen vinden regelmatig de oorzaak bij een overbelaste nier en lever.

Doe de test

 1. Heb je vaak last van hoofdpijn of migraine?
 2. Last van waterige of jeukerige oogleden, gezwollen oogleden, roodheid rondom de oogleden of plakkerige uitscheiding bij de oogleden?
 3. Heb je last van donkere kringen rondom de ogen?
 4. Heb je soms last van jeuk in de oren, oorpijn/infecties, vloeistof uit de oren of suizende oren?
 5. Heeft u vaak last van slijm, verstopte neus of problemen met de voorhoofd holtes?
 6. Heeft u last van acne, huiduitslag, netelroos?
 7. Transpireert u veel of heeft u een sterke lichaamsgeur?
 8. Heeft u last van pijn in gewrichten of spieren of spierkrampen?
 9. Heeft u last van een trage stofwisseling, heeft u moeite met het verliezen van overgewicht, of heeft u juist ondergewicht en vind u het moeilijk om aan te komen?
 10. Moet u vaak plassen of plotseling plassen?
 11. Heeft u last van misselijkheid en overgeven?
 12. Een bittere smaak in de mond?
 13. Een sterke reactie op alcohol?
 14. Heeft u last van een opgezette buik?
 15. Blijft koffie lang in uw systeem zitten?

Tel alle JA’s 

7+: Detox is bittere noodzaak!
4 tot 6:  Je begint alle symptomen te krijgen van een slecht ontgiftend systeem.
Minder dan 4: Je hebt waarschijnlijk geen problemen met ontgiften.

11-DAAGS BODY & MIND RESET PROGRAMMA

Het programma dat zorgt voor een grondige reiniging van je lichaam, nieuwe energie geeft  en de stofwisseling stimuleert. Wordt slanker, gezonder en krijg een stralende huid!

Ons Cleanse & Revitalise programma geeft je lichaam op een eenvoudige en doeltreffende wijze een nieuwe start. Je immuunsysteem krijgt een boost en je voelt je na afloop als herboren. Je hebt meer energie en voelt je sterk. En niet te vergeten: je bent op weg naar een mooier, slanker en gezonder lichaam.

PROGRAMMA

Het Cleanse & Revitalise programma brengt het lichaam in 3 logische fasen weer in balans, waardoor de bouwstoffen uit de voeding weer maximaal opgenomen kunnen worden. Het resultaat van die verbeterde voedingsopname is een betere spijsvertering, een snellere verbranding, een betere doorbloeding en een mooie, goed gehydrateerde en gezonde huid!

3 FASEN

 1. Voorbereidingsfase van 2 dagen zorgt ervoor dat men tijdens de tweede fase, de Cleanse fase, weinig hoofdpijn, duizeligheid, stemmingswisselingen of andere ongemakken ervaart.
 2. De Cleanse fase van 7 dagen zorgt voor het ontgiften van de gal en lever, het reinigt de nieren en het bloed, ook bevordert het de doorbloeding en de lymfecirculatie. Het maakt afvalstoffen los en voert deze efficiënt af. Tijdens deze periode worden de organen en weefsels tegen vrijkomende gifstoffen beschermd door vitamine B, C en E, calcium, magnesium en zink.
 3. De Revitalise fase van 2 dagen zorgt ervoor dat het lichaam weer wordt voorbereid op het opnemen van zwaardere voeding.

INCLUSIEF IN JOU PROGRAMMA:

 • Uitgebreide handleiding met een gedetailleerde uitleg, tips en achtergronden van het programma;
 • Per programmadag een beschrijving van de voeding en recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunch en diner;
 • Een handige boodschappenlijst met alle producten en ingrediënten die tijdens het programma benodigd zijn;
 • 6 voedingssupplementen;
 • Het opnemen en afvoeren van gifstoffen uit de darm;
 • Voor de ontgifting van de lever en het aanvullen van mineralen, vitamines en essentiële antioxidanten;
 • Het ondersteunen van het immuunsysteem en het verbeteren van de darmflora en het optimaliseren van de spijsvertering;
 • Voor het maken van gezonde biologische smoothies, vol met gezonde bouwstoffen, energie en een verhoogde voedingswaarde;
 • Voor een energierijk momentje, heerlijke biologische soep;
 • Het reinigen van de dunne darm, magnesiumsulfaat.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!