Striae is ook wel een ander woord voor groeistrepen. Het ontstaat als vaak in de puberteit, door veel trainen of door een zwangerschap. Striae is niet ernstig en volkomen normaal. Heel veel mensen, voornamelijk vrouwen, hebben er last van. Het wordt door velen als erg vervelend ervanren.

Striae ontstaat als het onderhuidse bindweefsel uit elkaar getrokken wordt door snelle groei. Er ontstaan dan strepen, die rood kunnen zijn. Ze zijn enkele centimeters lang. Striae kan ook ontstaan door zwangerschapshormonen.

Striae komt voor op plekken waar de huid het strakst staat. Dit zijn voornamelijk de billen, bovenbenen, buik en borsten. Er zijn maar weinig vrouwen die hier geen last van hebben. De een heeft het erger dan de ander. Je hoeft je nergens voor de schamen want het is volkomen normaal. Naarmate de strepen langer bestaan zal de roodheid ook afnemen. Als je huid bruint door de zon zul je wel zien dat de strepen meer zichtbaar worden. Bij sommige mensen worden de strepen door een gebruinde huid weer minder. Dat is per persoon verschillend.

Voor/na foto

Gratis Consult

Omdat geen enkele huid hetzelfde is, starten wij de behandeling van striae altijd met een gratis consult waarin we de huid eerst goed bekijken voordat we overgaan tot behandeling. Hier kunt een een afspraak maken voor een gratis consult

Vergoeding zorgverzekeraar

Wist u dat zorgverzekeraars een groot aantal van onze behandelingen tot wel 100% vergoedt? . Dit verschilt per verzekeraar en per polis. Wij checken vooraf vrijblijvend of uw verzekering uw behandeling vergoedt. Hier leest u daar meer over


test-footerMAAK ONLINE EEN AFSPRAAK
BEKIJK ONZE PRIJSLIJST
STEL UW VRAAG
DOE DE ZORGVERZEKERING CHECK