Couperose is een aandoening van de gezichtshuid waarbij rode vlekken ontstaan. Die vlekken zijn in feite een toegenomen aantal kleine bloedvaatjes die bovendien zijn uitgezet. De plaatsen waar dit vooral voorkomt zijn de neus, het voorhoofd en het gebied van de wangen. De bloedvaatjes zijn als streepjes of kronkels zichtbaar, het bloed blijft erin achter en de vaatjes schijnen door de huid heen. Als deze aandoening heel hevig is kan het gezicht er helemaal rood uitzien. De aandoening ontstaat in een tijdsbestek van een paar weken of maanden. De aandoening kan geen kwaad maar wordt vaak als hinderlijk en ontsierend ervaren.

Bij wie komt couperose voor?

Couperose komt vooral bij mensen van middelbare leeftijd voor, meestal vrouwen. De aanleg voor couperose is deels erfelijk, en daarbij zijn het vaak mensen met een lichte huid bij wie het voorkomt. Ouderen hebben meer kans dan jongeren, en mensen die vaak in de buitenlucht zijn geweest hebben een grotere kans dat zij het krijgen door de invloed van UV straling.

Verschijnselen van couperose

De roodheid kan erger worden door het drinken van koffie, thee of alcohol en door het eten van gekruid voedsel. Couperose kan als verschijnsel op zichzelf voorkomen maar het kan ook een gevolg zijn van acne rosacea, een huidaandoening waarbij ontstekingen voorkomen. Naast de rode vlekken die zijn ontstaan kunnen dan ook puistjes voorkomen. Soms kan er een ontsteking van het oogslijmvlies ontstaan, die pijnlijk kan zijn. De huid met couperose kan erg gevoelig zijn en voelt vaak strak aan, en reageert erg op temperatuurschommelingen.

Couperose verwijderen met de T-Away

 

Eerste adertje verwijderen gratis

Couperose (rode adertjes) behandelen wij met de T-Away. Hiervoor hebben we een speciale actie: het verwijderen van uw eerste adertje is gratis. Hier leest u meer over deze actie

Vergoeding zorgverzekeraar

Wist u dat zorgverzekeraars een groot aantal van onze behandelingen tot wel 100% vergoedt? . Dit verschilt per verzekeraar en per polis. Wij checken vooraf vrijblijvend of uw verzekering uw behandeling vergoedt. Hier leest u daar meer over


test-footerMAAK ONLINE EEN AFSPRAAK
BEKIJK ONZE PRIJSLIJST
STEL UW VRAAG
DOE DE ZORGVERZEKERING CHECK